2012. április 18., szerda

Barramundi pestoval és grillezett zöldségekkel

A barramundi az egyik legnépszerűbb hal Ausztráliában és végre Magyarországon is elérhető. 
Érdemes kipróbálni, mert szálkamentes és finom. 


Ezt az ételt az egyik kedvenc éttermünkben kóstoltam először. Ott mindig más hallal kínálják, én barramundival szeretem a legjobban. Itthon a sok pestonk általában ebben a formában végzi :)



Hozzávalók
4 szelet barramundi filé
1 édesburgonya
1 padlizsán
1 piros kaliforniai paprika
4 evőkanál citromos pesto


A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük és kb. 7 mm vastag szeletekre vágjuk. Mindkét oldalukat megsózzuk és félre tesszük.
Az édesburgonyát megpucoljuk és szintén 7 mm-es szeletekre daraboljuk.
A paprika oldalait 4 szeletre vágjuk. 
Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk és a zöldségeket puhára, illetve mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
A padlizsánról lemossuk a sót, papírtörlővel megszárítjuk és az édesburgonyával azonos módon megsütjük.
Tartsuk melegen a zöldségeket, míg a hal elkészül.


A barramundi filéket egy kevés olajon közepes hőmérsékleten kb. 4 percig sütjük, majd megfordítjuk és a másik oldalukon folytatjuk a sütést további 2-3 perc percig.


Tegyünk egy-egy kanál pestot a tányérokra, helyezzük rá a halszeleteket, majd tornyozzuk rá a grillezett zöldségeket. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.


Jó étvágyat!





Tejérzékenyeknek:  Élvezd az ételt úgy, ahogy van. 
Glutén érzékenyeknek:  Élvezd az ételt úgy, ahogy van.  
Paleosoknak: 
 Élvezd az ételt úgy, ahogy van.

3 megjegyzés:

Erika írta...

Nagyon guszta! :) Ezt a halat angolul hogy hívják?:)

Alexandra írta...

Barramundi-nak :)

Erika írta...

:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...