2011. április 27., szerda

Citromos-mákos keksz

Húsvétra készítettem el azt a finom kekszet, ami már csak azért is meglepő, mert gyerekkoromtól fogva utálom a mákot.
De azért ez a keksz finom volt :)

Hozzávalók:

1 1/3 bögre (= kb. 15 dkg) mandulaliszt (őrölt mandula)
1 evőkanál mák (egész szemek, nem darálva)
1 db tojás
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1 (bio) citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1 teáskanál édesítő (nálam agavé nektár)

A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
A mandulalisztet összekeverjük a mákkal, a szódabikarbónával és a reszelt citromhéjjal. Egy másik tálban a tojáshoz adjuk a citrom levét és az agavét*, majd az egészet a mandulalisztes keverékhez adjuk.
Jól kikeverjük, majd a tésztát két sütőpapír között kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk. 
Formával kiszaggatjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe téve kb. 10 perc alatt megsütjük.

*Az édesítőt az állaga alapján keverjük össze a folyékony vagy a szilárd összetevőkkel.

A kisfiamnak autó alakúakat is szúrtam :)

Tejérzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hát ez nagyon aranyos!!! :)

Eszter írta...

Szia Alexandra!

Gyere hozzám játszani!
http://haddegyemmeg.blogspot.com/2011/04/ujra-jatek.html

Névtelen írta...

Szia!

Ebből a mennyiségből kb. hány darab keksz lesz? Én is ugyanilyen nyuszis formából készíteném.
Köszönöm

Alexandra írta...

Őszintén szólva, nem emlékszem pontosan hány darab keksz lett az eredmény. Talán 20-25 db.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...