2010. december 11., szombat

Gasztrokülönlegességek Tasmániából

Tasmán kirándulásunkról hoztunk néhány gasztrokülönlegességet. Témájától fogva inkább ezen a blogomon mutatom be őket:


A piros terítő hiba volt :( De már túl későn vettem észre...

 Balról jobbra: Teafa-méz, a kis üvegben elől Gyömbéres méz, mögötte Leatherwood-méz, tetején Gum Honey, ami egy eukaliptusz fa méze, cukormentes sárgabarack lekvár

A sárgabarack lekvár mellett cukormentes málna lekvár, mellette Bogyós zöld tea (málna-, eper- és ribizli darabokkal), mellette cukormentes meggy lekvár, elől fűszeres cseresznye befőtt

Levendulás Earl Grey, málnabor, áfonyabor, málnaecet

Íme egy cikk a tasmán különlegességekről, magyarul, itt.

Ha pedig kíváncsi vagy a túránk részleteire, elolvashatod őket itt:

4 megjegyzés:

Vera írta...

Egyáltalán nem bánnék egy ilyen csomagot... meg egy látogatást Tasmániában :)

GasztroRéka írta...

Ez aztán a gasztrocsomag! A repülőtéren nem néztek furcsán? Most szívesen átmennék uzsonnára. Ezek a cukormentes lekvárok csak gyümölcscukrot tartalmaznak?

krisz írta...

Ez de jol jott most nekem, Karacsonykor megyunk Tassieba mi is! :) Ezeket a mezeket egy helyrol sikerult beszerezni vagy tobb aprobb termelotol?

Alexandra írta...

@Vera:
Igazából konkrétan egyetlen egy dolgot kerestem: a meggylekvárt :)

@Réka:
Én néztem furcsán, hogy az 1 kg-os mézet fel lehetett vinni a kézipoggyászban...
A lekvárok körtelé sűrítményt és almapasztát tartalmaznak cukor helyett. Ez ugyan sok-sok fruktózt jelent, de nem esszük a lekvárokat minden nap és akkor sem kanálszámra.

@Krisz:
Nagy részét szimpla élelmiszerboltokban vásároltam, a mézeket két helyről, ha jól emlékszem :) Sokkal olcsóbbak így, mint az ilyesmire specializált boltokban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...