2009. november 4., szerda

Áfonyás muffin

Bill Granger - Simple Bill című könyvében találtam az alábbi receptet, melyet pár napja megsütöttem.
Cukor helyett - sosincs itthon - mézet használtam
, vaj helyett olajat, tejfől helyett kevés rizstejet, DE itt az eredeti receptet adom közzé.
Nem kell mindenkinek az én furcsaságaimat követni. Ha valaki azonban mégis tejtermék- és cukormentesít, akkor javaslom, hogy a mennyiségeket csökkentse. Megfigyeltem, hogy kevesebb is elég az olajból a vaj helyett, mézből pedig mindig csak 1-2 kanálnyit adok a süteményekhez, akármennyi cukor is van írva.


Hozzávalók (12 db muffinhoz):
120g vaj, szobahőmérsékleten

225g kristálycukor (méz, méz, méz!)
2 db tojás
másfél teáskanál vanília kivonat (vanília paszta - ha ilyen nincs, használj vaníliáscukrot)
170ml tejföl
210g liszt
1 1/4 teáskanál sütőpor
tengeri só

150g áfonya (vagy akármilyen bogyós gyümölcs)

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és készíts elő 12 db muffinformát.
Keverd össze a vajat a cukorral, amíg világos lesz a színe és könnyű. Add hozzá a tojásokat, egyszerre csak egyet, és mindig jól keverd ki. Egy másik edényben keverd össze a lisztet, sütőport, egy csipet sót és adagolva add hozzá a vajas-t
ojásos masszához. Miután jól összevegyítetted őket, add hozzá a gyümölcsöt és finoman, vigyázva keverd össze. Kanalazd a masszát a muffinformákba és süsd kb. 25 percig, míg szép színe nem lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...