2009. október 19., hétfő

Parmezános csirkemell ropogós prosciuttoval

Ismét egy Jamie Oliver recept. Miután a Húsgolyók tésztával receptjét felvittem, kerestem egy ebédnek valót is a Ministry of Food című könyvben. Ehhez az ételhez minden volt itthon, még friss kakukkfű is, ezért erre esett a választásom. Tartottam attól, hogy kicsit sokáig fog tartani az elkészítése, de kellemesen csalódtam: pillanatokon belül elkészült.
Salátával tálaltam.


Hozzávalók 2 személyre:

30g parmezán
2 szál friss kakukkfű

2 db filézett csirkemell
frissen őrölt feketebors
1 citrom
6 szelet prosciutto sonka
olivaolaj

Reszelt le a parmezánt és tépkedd le a kakukkfű leveleket a száráról. Óvatosan vagdosd be a csirkemell hátsó felét egy kis késsel. Fűszerezd egy k
evés őrölt borssal (sózni nem kell, mert a prosciutto elég sós). Fektesd le a csirkemmeleket egymás mellé és szórd meg őket a kakukkfűvel. Reszelj rájuk friss citromhéjat, majd szórd meg egy kis parmezánnal. Fektess 3-3 db sonkát mindegyik csirkemellre úgy, hogy egy kicsit átfedjék egymást. Locsold meg egy kevés olivaolajjal és szórd rá a maradék kakukkfüvet.
Tégy mindkét hússzeletre egy-egy darab sütőfóliát, majd üss rá néhány jó nagyot egy vastag, nehéz serpenyő hátsó felével, amíg a hús kb. 1 cm vastag ne
m lesz.

Melegíts fel egy serpenyőt közepes hőmérsékletre. Távolítsd el a fóliát és vigyázva fordítsd a csirkemelleket sonkás felükkel lefelé a serpenyőbe. Önts rájuk egy kis olivaolajat. Süsd mindkét oldalukat 3-3 percig, félidőben megfordítva,
majd a sonkás felét újabb 30 másodpercig, míg az jó ropogóssá sül.

Tálald a csirkemelleket egy-egy gerezd citrommal, meglöttyintve egy kis olivaolajjal.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...