2009. október 17., szombat

Kusz-kusz saláta áfonyával és fenyőmaggal

Ez a saláta remekül megállja a helyét köretként is. Emellett egyszerű, gyors és különleges.
Én csirkemellel tálaltam a napokban valamelyik vacsorára.

Hozzávalók (2 személyre):

145 g kusz-kusz
85 g aszalt áfonya
150 ml forrásban lévő víz
40 g fenyőmag
1 lilahagyma apróra vágva
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1 citrom leve

A kusz-kuszt az áfonyával egy tálba helyezzük és ráöntjük a forró vizet. Lefedjük és kb. 5 percre félretesszük, amíg a kusz-kusz a vizet mind felissza. Ekkor egy villával átkavarjuk, hogy a szemek szétváljanak.
Közben a fenyőmagot egy kisebb serpenyőben közepes hőfokon megpirítjuk.
A kusz-kuszhoz hozzáadjuk a fenyőmagot, a lilahagymát, a petrezselymet és a citromlevet és jól összekeverjük.
Kész is.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...