2009. július 11., szombat

Zabpelyhes és aszalt sárgabarackos muffin

Ezt a receptet az Better Homes and Gardens 2009 augusztusi számában találtam. Mivel továbbra is szigorú diétán vagyok (vagyis nem ehetek tejterméket), a tejet rizstejjel helyettesítettem. Hogy a süti még egészségesebb legyen (már amennyire egy sütemény egyáltalán egészséges lehet), a cukrot teljesen kihagytam. Se méz, se juharszirup, semmilyen édesítőszer. És így is finom volt.
Azt hiszem, a jövőben megpróbálkozom más édesítés nélkül édességek készítésével is :)

Hozzávalók:


1 bögre (=2,5 dl) liszt egy késhegynyi sütőporral
80g (kb. 3/4 bögre) zabpehely
1 bögre apróra vágott aszalt sárgabarack
1/2 bögre tej (nálam rizstej)
1/4 bögre olaj
1 tojás
1 teáskanálnyi vanília eszencia (nálam paszta)


A sütőt előmelegítjük 200 C fokra. 6 muffin formát kivajazunk és mindegyik mélyedésbe beleteszünk 1-1 négyszögletesre vágott sütőpapírt.
Egy keverőedénybe beleöntjük a lisztet, a zabpelyhet és összekeverjük a sárgabarackkal. Egy másik edénybe beleöntjük a tejet, az olajat, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a vaníliát és az egészet jól kikeverjük.
A szárazkeverékhez hozzáöntjük a folyékony mixet és jól kikeverjük. Egy kanál segítségével a masszát elosztjuk az előkészített muffin formákba és sütőbe tesszük. Kb. 15-20 percig sütjük.

Ha édesszájú vagy, az eredeti recept szerint 1/4 bögre cukrot kell még hozzákeverni a száraz hozzávalókhoz.



1 megjegyzés:

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...