2009. június 2., kedd

Banános muffin

A már kissé túlérett banán felhasználására készült ez a süti.
A receptben 1 bögre 2,5 dl-nek felel meg.

Banános muffin

Hozzávalók:
2 bögre liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 5 evőkanál juharszirup (vagy 2/3 bögre barna cukor, ahogy az eredeti recept írja...), 125 g olvasztott vaj, 3 túlérett banán, 1 bögre iró (buttermilk), 2 tojás, 1 citrom reszelt héja

A sütőt 200 C fokra előmelegítjük, a muffin tepsit kivajazzuk vagy papír kosarakat teszünk beléjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a citrom reszelt héjával. Egy másik edényben a vajat összekeverjük a tojásokkal, a juharsziruppal és az iróval. A banánokat egy villa segítségével szétnyomkodjuk és hozzákeverjük a lisztes keverékhez (ne keverjük túl). A száraz keveréket összekeverjük a folyékony keverékkel. Minden keveréket keverve kevergetünk, amíg jól meg nem kergülünk. Na jó, nem, csak az előző mondatban túl sokszor szerepelt a keverék szó...
Az elkészült masszát belekanalazzuk a muffin sütőbe. Kb. 20 percig sütjük, amíg szépen meg nem nőnek és aranyszínűvé nem válnak a muffinok. Ekkor lekapcsoljuk a sütőt és csak kb. 5 perc pihentetés múlva vesszük ki belőle a sütiket.

Recept forrása: Sydney Markets szórólap


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...