2009. június 2., kedd

Kókuszos bonbon

Hozzávalók: 10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg apróra összetört keksz (mivel nem tudtam ledarálni, ezért olyan picire törtem össze, amennyire tudtam. Olyasmi kekszet használtam, mint az Albert keksz), 12 dkg porcukor, 2 ek kókuszos likör (Malibu), pár kanál hideg víz, kb 1,5 kanálnyi kókuszolaj (itt olajnak hívják, de állagát tekintve inkább kókusz-zsír. Nem tudom, otthon mennyire lehet kapni, szerintem vajjal is helyettesíthető), + kókusz reszelék, amibe a golyókat beleforgattam, de ha eléggé összeáll a massza, akkor persze csokiba is lehet

A kókuszt, az összetört kekszet és a porcukort összekevertem, hozzáadtam a kókuszlikört, egy kevés vizet, de az egész nem akart rendesen összeállni, ezért hozzáadtam a kókuszolajat is (szobahőmérsékleten pont annyira puha, mint egy jó minőségű sertészsír vagy a vaj). Az már segített, tökéletes volt hozzá. Kis golyókat gyártottam és kókusz reszelékbe hempergettem őket. Kb 30 golyót kaptam eredményül. Ízre hasonlít a Raffellora.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...