2009. június 2., kedd

Hercegnő burgonya

A csirke mellé hercegnő burgonyát és vegyes salátát készítettem. Az előbbi receptje a következő (eredeti recept itt):


Hercegnő burgonya

Hozzávalók:
0,5 kg burgonya, 5 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 kk só, reszelt szerecsendió
A burgonyát ugyanúgy megfőzzük, ahogy a krumplipüréhez szokás. A megfőtt és leszűrt krumplit összetörjük és hozzákeverjük a vajat. Az egészet hagyjuk langyosra hülni, majd hozzádogozzuk a tojássárgákat. Sóval, szerecsendióval ízesítjük.
A masszát nyomózsákba töltjük és csinos kis kupacokat gyártunk egy sütőpapírral vagy szilikon sütőlappal bélelt tepsibe. 220 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt aranyszínűre sütjük a krumpli halmokat.
Akkor jó, ha kívülről ropog, belül viszont puha.
Hercegnő burgonya 002 Hercegnő burgonya 003

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...